Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Mårtensgås

Den10 november går startskottet för årets två veckor långa Gåsamiddag som traditionsenligt intar restaurangen och varar till den 24 november.

Traditionen har sitt ursprung så långt tillbaka som år 371. Den senare helgonförklarade Martinius ville enligt sägen inte bli biskop, något invånarna i staden Tours propsade på.
Följden blev att Martinius gömde sig bland gässen men blev avslöjad av deras kacklade, vilket ledde till att han trots allt blev biskop. Gässen äts därför som straff för att de avslöjade Martinius.

Idag lever traditionen Mårtensgås eller Mårtensafton främst vidare i Skåne men firas även i både Danmark och Tyskland.
På Tennstopet har vi firat Mårtensgås sedan länge, vi väljer dock att förlänga firandet till två veckor för att så många som möjligt ska få ta del utav de.​


Vi dukar upp för festmåltid på klassiskt vis i tre steg.

Det börjas med mustig Svartsoppa gjord på gåsblod, kryddad med konjak, kryddpeppar, ingefära och nejlikor. Till denna serveras även kråset, vilket innebär hals, lever, hjärta och vingar.
För den som eventuellt vill avstå denna anrättning erbjuds Crème Ninon baserad på grädde, gröna ärtor och torr champagne.

Vid rätt nummer två gör själva Gåsbröstet entré tillsammans med katrinplommon, äppelklyftor, kokt potatis, brysselkål, rödkål och konjaksgräddsås.

Som kronan på verket avrundas middagen med Skånsk Äppelkaka med vaniljsås.

Ni hittar menyn här.

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

November
I november så har vi traditionsenligt Gås på menyn mellan den 10-24.

December
I dec. finns julklassikern lutfisk på menyn. Vi har en separat julmeny mellan den 1-23 dec. Självklart har vi som tidigare år öppet på nyårsafton. För att boka ditt bord maila till bokning@tennstopet.se eller ring 08-32 25 18. Väl mött

Lita på Tennstopet

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok…

Minnesskrift

1894 - 26/2 - 1944

Tennstopet fick sitt namn av dess förste innehavare ingenjören och tenngjutaren Axel Santesson, som övertog det dåvarande Hedvig Sjöbergs schweizeri…

Läs fortsättningen..
Besök våra nya restauranger