Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Nyhetsbrev

*Nödvändig information
Välj Nyhetsbrev

Kräftsäsong på Tennstopet

Från den 8e Augusti hittar du det röda guldet på á la cartemenyn! Vill du boka vår kräftskiva med allt som hör till är det den 24, 25 eller 26e som gäller. Hör av dig till oss för att boka bord på vår uteservering.

Här tipsar vår köksmästare Micke Schedin om den optimala kräftlagen för den som vill koka sina egna kräftor hemma när ni inte är hos oss.

Grundrecept för 3 kg kräftor:

5 Liter vatten

2.25 dl grovsalt

3 msk farinsocker

0.5 liter mörk öl

Krondill

Skölj kräftorna under rinnande vatten i ungefär en timme i vasken. Koka upp vattnet tillsammans med öl, salt, socker och hälften av krondillen. Låt koka 10-15 min, ta sedan upp krondillen, lägg i kräftorna och resten av…

Läs fortsättningen..

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

Augusti
Från 8 augusti finns det kräftor menyn. Självklart tillsammans med alla klassiska tillbehör. Helgen 24-26 kan ni boka vår eminenta kräftskiva. Torsdag 17 augusti serverar vi traditionsenligt surströmming hela dagen och kvällen.

Lita på Tennstopet

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok…

Tennstopet och stad i förvandling.

TENNSTOPETS HISTORIA

I mitten av 1800-talet tjänstgjorde fanjunkaren Sven Gustaf Högberg på Slottet. Han tog varje dag promenader i de närmsta kvarteren på Norrmalm, Klarakvarteren.…

Läs fortsättningen..