Matkalender

PÅ TENNSTOPET I ÅR

Se hela kalendern ...

Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Lunchservering

VÄLKOMMEN

Missa inte att Anrika Tennstopet på Dalagatan har portarna öppna för lunch.

I 20 år hade restaurangen stängt för lunch och av någon outgrundlig anledning beslöt de sig för att bara ha öppet på kvällarna i veckorna, men sedan 20 augusti 2012 har vi haft öppet för lunch mån-fre mellan 11.30-14.30.

Tennstopets matsedel är egentligen perfekt för lunchätaren, med mycket husmanskost och andra traditionella rätter, säger Christian Olsson, en av ägarna.

Vi går igenom, tillsammans med köket, vår svenska matskatt med målet att aktivt förvalta den på Tennstopet.

Se vad vi har på vår kvällsmeny.

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

April
Vårkråkan serveras traditionsenligt den 8 april och vi slår på stort under påskveckan och serverar en klassisk påskmeny med ljuvliga smaker för hela familjen. Inte att förglömma gör råvaran Sparris entré den 29e.

Mars
Våren smyger sig på och vårlamm gör stor entré till den 25e. Under påskveckan är det på Tennstopet du äter din påskmiddag.

Tennstopet Lita på Tennstopet
{img:title}

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok

Minnesskrift

1894 - 26/2 - 1944

Tennstopet fick sitt namn av dess förste innehavare ingenjören och tenngjutaren Axel Santesson, som övertog det dåvarande Hedvig Sjöbergs schweiz

Läs fortsättningen..