Matkalender

PÅ TENNSTOPET I ÅR

Se hela kalendern ...

Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Kräftsäsong på Tennstopet

Från den 6e Augusti hittar du det röda guldet på á la cartemenyn!

Meny Kräftskiva 6-26 augusti!


*
Svenska signalkräftor ½ kg
*
Två sorters ost och bröd

*
Västerbottenpaj
*
525:- exkl. dryck.

Serveras bäst med Tennstopets egen snaps.

Här tipsar vår köksmästare Micke Schedin om den optimala kräftlagen för den som vill koka sina egna kräftor hemma när ni inte är hos oss.

Grundrecept för 3 kg kräftor:

5 Liter vatten

2.25 dl grovsalt

3 msk farinsocker

0.5 liter mörk öl

Krondill

Skölj kräftorna under rinnande vatten i ungefär en timme i vasken. Koka upp vattnet tillsammans med öl, salt, socker och hälften av krondillen. Låt koka 10-15 min, ta sedan upp krondillen, lägg i kräftorna och resten av den oanvända krondillen. Låt koka i ett par minuter. Låt sedan kräftorna svalna i spadet i ett dygn.

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM
Tennstopet Lita på Tennstopet
{img:title}

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok

Kulturlivet och restauranger.

Historia

Tennstopet är kanske den restaurang som har lämnat det största bidraget till det svenska kulturlivet. Katinka Kant har utrett varför den kulturell

Läs fortsättningen..