Matkalender

PÅ TENNSTOPET I ÅR

Se hela kalendern ...

Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Tennstopets Lucialunch

Sedan 1968.

Historia

Tennstopets Lucialunch har sin egentliga upprinnelse i en händelse, skapad av en oförskylld lätt berusad spansk servitörs uppträdande, Lucialunchen 1981, i matsalen på Tennstopet.

Sedan 1968 fram till 1994, lunchade ett och samma gäng varje dag på Tennstopet. Vid "Bord 33" fanns revisor Molund, tryckeridirektörerna Åke Söderström och Harry Smith samt major Sven Wiman. Traditionsenligt hade dessa herrar bjudit sin personal att denna Lucia äta en Luciatallrik i matsalen.

Samtidigt med denna lunch förättade dom också prisutdelningen för deras fredagspilkastning. Första pris var en flaska whisky av märket Doctors Special och ett graverat Tennstop.

Tennstopets Luciatåg 1994
Följande episod utspelade sig: Revisor Molund vill höja stämningen vid bordet för sin personal, och bjuder den spanska servitören Pablo på en rejäl whisky. Molund visste inte vad han nu hade startat. Stärkt av drycken får Pablo en idé. Han lånar ett läppstift av en kvinnlig kollega, en stor bordsduk från linnerummet. Han tar av sig sin servitörsjacka, sveper in sig i duken med en synligt hårig bringa och med ett brinnande stearinljus i handen skrider han åter in i matsalen till Revisor Molund och bjuder honom på en whisky.

Revisor Molund och hans gäster skrattar så dom nästan storknar. Metallarbertarförbundets förbundsjurist Bernt Sundberg som från ett annat bord ser händelsen, bestämmer sig för att detta måste upprepas varje Lucialuch på Tennstopet. Reglerna blir enkla; endast manliga deltagare i Luciatåget och manlig Lucia.

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

November
I november så har vi traditionsenligt Gås på menyn mellan den 10-24.

Tennstopet Lita på Tennstopet
{img:title}

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok

Klara i Förvandling

UTDRAG UR BOKEN

av Sven Sandstedt m fl med teckningar av Bertil KumlienMen det där om krogarna i Klara, kanske läsaren påminner om en smula otåligt. Jovars, man

Läs fortsättningen..