Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Tennstopets 150-åriga Saga

Det Började Som Biljardsalong

Boken om Tennstopet

Många av våra källare och traktörställen var förr i världen berömda för sina speciella maträtter. Låt oss exempelvis tänka på Operakällarens strömming, Tre Remmares köttbullar, Idunas oxsvans, Fredens sallad, Jonas eller Drufvans lake. Men längtade någon efter den doftande rätten surströmming och ville tära den i utvald miljö - då ställde han kosan till Tennstopet…

Läs fortsättningen..

Klara i Förvandling

Utdrag Ur Boken "Klara i Förvandling"

UTDRAG UR BOKEN

av Sven Sandstedt m fl med teckningar av Bertil Kumlien

Men det där om krogarna i Klara, kanske läsaren påminner om en smula otåligt. Jovars, man kan allmänt säga att DN-folket höll sig till W6 på Klara Södra Kyrkogata, nedlagd hösten 1965, StT-folket gynnade det nu försvunna Tennstopet, som praktiskt taget låg i deras egen väg, och SvD-folket gick på…

Läs fortsättningen..

Tennstopets Lucialunch

Sedan 1968.

Historia

Tennstopets Lucialunch har sin egentliga upprinnelse i en händelse, skapad av en oförskylld lätt berusad spansk servitörs uppträdande, Lucialunchen 1981, i matsalen på Tennstopet.

Sedan 1968 fram till 1994, lunchade ett och samma gäng varje dag på Tennstopet. Vid "Bord 33" fanns revisor Molund, tryckeridirektörerna Åke Söderström och Harry Smith samt major Sven…

Läs fortsättningen..

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

November
I november så har traditionsenligt Gås på menyn mellan den 10-24.

Oktober
Vi startar oktober med Kalix Löjrom mellan den 3-7 oktober serveras den färsk. Under oktober månad varvar vi olika typer av vilt på menyn.

Lita på Tennstopet

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok…

Kulturlivet och restauranger.

Historia

Tennstopet är kanske den restaurang som har lämnat det största bidraget till det svenska kulturlivet.
Katinka Kant har utrett varför den kulturella…

Läs fortsättningen..