Vår klassiska meny

MAT PÅ TENNSTOPET

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker.

Läs mer

Vi har alltid ett bord för dig

VAR SÅ SÄKER

Ring oss eller boka ditt bord här på hemsidan.

Läs mer

Tennstopets 150-åriga Saga

Det Började Som Biljardsalong

Boken om Tennstopet

Många av våra källare och traktörställen var förr i världen berömda för sina speciella maträtter. Låt oss exempelvis tänka på Operakällarens strömming, Tre Remmares köttbullar, Idunas oxsvans, Fredens sallad, Jonas eller Drufvans lake. Men längtade någon efter den doftande rätten surströmming och ville tära den i utvald miljö - då ställde han kosan till Tennstopet…

Läs fortsättningen..

Tennstopets Lucialunch

Sedan 1968.

Historia

Tennstopets Lucialunch har sin egentliga upprinnelse i en händelse, skapad av en oförskylld lätt berusad spansk servitörs uppträdande, Lucialunchen 1981, i matsalen på Tennstopet.

Sedan 1968 fram till 1994, lunchade ett och samma gäng varje dag på Tennstopet. Vid "Bord 33" fanns revisor Molund, tryckeridirektörerna Åke Söderström och Harry Smith samt major Sven…

Läs fortsättningen..

Kulturlivet och restauranger.

Vattenhål för kreativitet.

Historia

Tennstopet är kanske den restaurang som har lämnat det största bidraget till det svenska kulturlivet.
Katinka Kant har utrett varför den kulturella och intellektuella eliten flockas på denna klassiska krog.

Är man nostalgiker och intresserad av Stockholmiana ska man besöka Restaurang Tennstopet i Vasastan. Få utskänkningsställen har en traditionsrikare historia.…

Läs fortsättningen..

Vad som händer på Tennstopet.

KALENDARIUM

December
I dec. finns julklassikern lutfisk på menyn från den 13e. Vi har en separat julmeny mellan den 1-23 dec. Självklart har vi som tidigare år öppet på nyårsafton. För att boka ditt bord maila till bokning@tennstopet.se eller ring 08-32 25 18. Väl mött

Lita på Tennstopet

Vi ses på Stopet

Köp Boken om Tennstopet

Om väggar kunde tala skulle de på restaurang Tennstopet i Stockholm ha mycket att berätta, även om sådant som borde förtigas. Du hittar vår bok…

På Källaren Tennstopet

HISTORIA

Jag föddes i Nås i Dalarna 1923. Flyttade till Stockholm 1941 och fick arbete på en syatelje som sömmerska.
Kroglivet, mitt arbete, började…

Läs fortsättningen..
Besök våra nya restauranger